SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ

  

KAÇIŞ PLANI

SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ, KAÇIŞ PLANI


Filmin Adı: Kaçış Planı

Oyuncular: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel

Yönetmen: Mikael Hafström

Tür: Aksiyon-Gerilim

Süre: 115 Dakika- 2013

Ülke: ABD

Kaçış planı 2013 yapımı ABD yapımı aksiyon gerilim filmidir. Tesislerden nasıl kaçılacağını göstermekte uzmanlaşmış bir hapishane güvenlik danışmanı, kaçmanın imkansız göründüğü gizli, yüksek teknolojili bir hapishanede hapsedilmekle uğraşmak zorundadır. Güvenlik danışmanı kendisini hapishaneye atandan şüphelenip hapishaneden kaçmak için yapılmış olan kaçış planını konu almaktadır. Ray Breslin pek çok hapishaneye tutuklu olarak girmiş ve bu hapishanelerden firar etmeyi başarmıştır. Breslin daha önce kaçmayı başardığı diğer hapishanelerden farklı olan bir hapishanede gözlerini açar. Breslin bu hapishaneden kaçmak zorundadır.

 

Ray Breslin (Sylvester Stallone) usta bir kaçış sanatçısıdır, ancak işi sahne sihirbazlığı değildir. Bunun, maksimum güvenlikli cezaevlerinin bütünlüğünü test etme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Breslin-Clark’ın Lester Clark (Vıncent Donofrıo) ile birlikte ortak sahibidir. Bu tesislerin her yönünü dikkatli bir şekilde gözlemleyerek 14 hapishaneden başarıyla kaçmış olan çalışmaları, ondan en son teknolojili hapishanelerini test etmesini isteyen CIA’nın dikkatini çekti.

Ray Breslin’e bir hapishaneyi test etmesi istenir. Bu test karşılığında milyon dolarlık bir anlaşma sunulur. Ancak anlaşma içerisinde çok fazla bilinmeyen vardır. Ray, kaçırılacağının ve bilinçsiz bir hale getirileceğinin, izleme çipinin vücudundan çıkarılacağının ve daha önce karşılaştığı hiçbir hapishaneye benzemeyen bir hapishaneye yerleştirileceğinin farkında olmadan işi almayı kabul eder.

Hobbs(Vınne Jones) hapishane müdürüdür. Hapishane çeşitli maskeli elemanları ve güvenliğ sağlayan ağır silahlı muhafızların olduğu  bir hapishanedir. Ray hapishaneye geldikten sonra bir görevli gibi değil tamamen bir suçlu gibi muamele görmeye başlar. Çok geçmeden kendisi ile anlaşma yapan şirket tarafında aldatıldığını ve bu hapishanede unutulduğunu anlar.

Ray Breslin hapishaneden kaçmak zorundadır. Ancak tek başına bu hapishaneden çıkması mümkün görünmemektedir. Hapishanedeki diğer kişilerle iş birliği yapması gerekmektedir. Ray, Javed(Faran Tahir) ve Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) ve diğer bazı kişilerle anlaşma yapar. Baş muhafız Drake’nin(Vınnıe Jones) ve Hobbs’un gözleri tamamen bu grubun üzerindedir. Ray Breslin palanını devreye sokar. Hapishaneden kaçmak için hapishanede kargaşa çıkması gerekmektedir. Ve bu fırsat ellerine geçer. Bu kaostan yararlanan Ray arkadaşlarının yardımıyla hapishaneden kaçmayı başarır.

 

 

 ROCKY

SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ, ROCKY


Filmin Adı: Rocky

Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers

Yönetmen: John G.Avildsen

Tür: Drama-Romantik

Süre: 119 Dakika- 1976

Ülke: ABD

 

Rocky , John G.Avildsen tarafından yönetilen ve Sylvester Stallone tarafından yazılan ve aynı zamanda Sylvester Stallone’in kendinsin baş rol oynadığı 1976 spor drama filmidir. Filmde amatör bir kulüp sporcusunun bir anda kendisine gelen şanstan dolayı yaşadığı yükselişi anlatmaktadır. Philadelphia gecekondu mahallesinden, kaba saba olmasına rağmen sevimli olan İtalyan aygırı lakaplı,  tek odalı bir çöplükte yaşayan iyi huylu ama saf bir insandır. Philadelphia’nın sokaklarında yaşayan Rocky Balboa yerel bir mafya babası (Joe Spinnel) için tefeci olarak çalışarak geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Kalan zamanlarını Mickey’in spor salonuna gelerek boks maçı yaparak geçirmeye çalışır. Rocky’nin kariyeri pek parlak değildir. Yalnız olan Rocky’nin pek bir arkadaşı yoktur. Kendisni sokak serserisi olarak gören Rocky’nin sadece et satan Paulie(Burt Young) adında bir arkadaşı vardır. Rocky’nin bu dünyaya bağlanma sebebi ise pet-shop ta çalışan Paulie’nin kız kardeşi Adrian’dır(Talia Shire). Son derece utangaç olan Adrian ile Rocky arasında bir aşk başlayacaktır.

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Apollo Creed, yaklaşmakta olan ABD’nin 200.yılında unvan maçı düzenlemeyi planladığını millete duyurur. Ancak dövüş tarihine 5 hafta kala rakibi sakatlanır. Apollo bu dövüşü millete duyurduğundan bu karşılaşmanın yapılmasını düşünmektedir. Rakibi sakatlanan Apollo’nun aklına daha önce ismi hiç duyulmayan bir kişi ile dövüşmeyi ister. Apollo bu düşüncesi ile vatandaşın bu karşılaşmaya daha çok ilgi göstereceğini düşünmesidir. Apollo kendisine rakip olarak lakabını beğendiği, hoşuna gittiği İtalyan Aygırı Rocky Balboa’dır.

Rocky Balboa her zamanki gibi spor salonuna gelip çalışmak üzereyken Mickey tarafından kendisine bir davetiye geldiğini öğrenir. Rocky davetiyeyi aldıktan sonra Apollo’nun menajeri ile görüşür. Rocky kendisinin Apollo için antrenman oyuncusu olarak düşünüldüğünü ifade eder. Ancak Menajer kendisinin Apollo ile düelloya çıkacağını ifade etmiştir. Rocky bu teklife olumsuz bakmaktadır. Çünkü dünya ağır sıklet şampiyonu karşısında hiç bir şansı olmadığını düşünmektedir. Ancak bunun kendisine gelebilecek son şans olabileceğini düşünerek bu teklifi kabul eder.

Rocky’nin herhangi bir menajeri yoktur. Kendisini çalıştıracak kimse yoktur. Rocky’i daha önce boksörlük yapan ve şimdi antrenör olan Mickey ziyaret eder ve Menajer olmak istediğini ifade eder. Rocky bu teklife çok sert çıkar. Çünkü Mickey daha önce Rocky’e yardımcı olmak istememiştir. Mickey Rocky’nin yetenekli olduğunu ama yeteneklerini boşa harcadığını düşünmektedir. Mickey teklifinin reddedildiğini düşünüp evden uzaklaşır. Ancak Rocky uzaklaşıp gitmekte olan Mickey’e gider ve teklifini kabul eder.

Bu arada Rocky bir evcil hayvan dükkanında çalışan Adrian ile romantik bir ilişki kurmaya başlar. Adrian bu çalışma sürecinde Rocky’nin yanında olur ve onun bu karşılaşmayı kazanacağını düşünür. Ancak Rocky bu karşılaşmayı kazanamayacağını düşünür. Kendisinin bir sokak serserisi olduğunu ifade eder. Karşılaşmayı kazanıp kazanmamasının hiç bir önemi olmadığını düşünür. Dövüş günü geldiğinde ise kendisini kanıtlamak zorunda olduğunu hisseder ve karşılaşmayı kazanmak için ringe çıkar.

Creed ringe gelir ve mücadele başlar. Creed, Rocky hafife alıp onunla dalga geçmeye başlar. Ancak tam konsantre olmuş Rocky ilk rauntta Creedi yere serer. Creed çok sinirlenmiştir. İlk defa bir kişi tarafından yerlere serilmiştir. Creed bu işi ciddiye alıp ikinci rauntta bitirmeye çalışır. Ancak maç tam 15 raund sürer. Her iki dövüşçü de çok fazla yaralanmıştır. Rocky’nin göz kapakları şişmiş ve kafasına darbe almıştır. Apollo’nun ise kaburgası kırılmış ve nefes almakta zorlanmıştır. Maç sona ermiştir. Ancak hakem maçın kazananı Apollo olduğunu açıklar. Maç sonucu Rocky’nin umurunda değildir. Çünkü kendisini seven bir kız arkadaşı vardır ve kendisini bir sokak serserisi olarak görmemektedir.

 

CEHENNEM MELEKLERİ

SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ,  CEHENNEM MELEKLERİ


Filmin Adı: Cehennnem Melekleri

Oyuncular: Sylvester Stallone, Jason Statham, jet Li, Dolph Lundgren, Eric Rokberts, Mickey Rourke, Steve Austin, Terry Crews, Randy Couture, David Zayas

Yönetmen: Sylvester Stalione

Tür: Aksiyon-Gerilim

Süre: 103 Dakika- 2010

Ülke: ABD

Cehennem Melekleri 2010’da gösterime giren Sylvester Stallone’nin hem yönetip hem oynadığı ABD yapımı film. Filmde birkaç paralı askerin Güney Amerika’da, bir diktatörü devirme macerası konu edilmiştir. Barney Ross kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir adamdır. Kendilerine bir kişi tarafından bir görev yapılması önerilmektedir. Barney Ross’un emrinde çalışan bazı askerler vardır. Barney ekibi ile beraber bu işin üstesinden gelebileceklerini düşünüp teklifi kabul ederler. Görev zalim bir ülke yöneticisinden halkı kurtarmaktır. Hazırlanan ekip görevini yerine getirmeye giderler. Görev alanında her şey ekibin istediği şekilde yürümez ve işler çığırından çıkar.

Yeni görevleri sebebiyle ülkeye gizlice giriş yapan özel birlik kısa sürede hiçbir şeyin kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını fark eder. Akabinde ekip kendini büyük bir yanlışta ve ihanet içinde bulur. Görev alanında olaylar farklı seyreder. Ekip görünenden daha büyük bir düşman ile karşı karşıyadır. Bu kişi tek düşüncesi ise var olan ekibi öldürmeye ve yok etmeye yöneliktir.

Film çok sayıda ünlü kişinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur. Filmde sürekli olarak patlayan silahlar, bombalar bulunmaktadır. Tamamen aksiyon sahnelerine odaklanan filmde kahramanların derinine inilememiştir.

Barney Roos(Sylvester Stallone): Cehennem Meleklerinin lideri

Tool (Mickey Rourke): Cehennem Melklerine yardımcı olan bir silah tüccarı

Lee Christmas (Jason Statham): Ekibin ikinci kaptanıdır. Önceki yaşamında askerdir.

Bao Thao( Jet Li): Dövüşçü olarak ekibin içerisinde yer almaktadır. Vietnamlı bir paralı askerdir.

Gunner Jensen (Dolph Lundgren) : Uzman ve savaş gazisidir.

Hale Ceaser (Terry Crews): Bir silah uzmanıdır.

Lacy (Charisma Carpenter): Lee Christmas’ın eşi

Monroe (Eric Robeerts): Dolandırıcı

General Garza (David Zayas): Diktatör

Sandra (Giselle Itie): General Garzan’ın kızı.

The Brit(Gary Daniels): General Garzan’ın sağ kolu ve Cehennem Melekleri ile savşmak ister.

Amin Joseph: Somali’li korsanların grup lideri.

 

RAMBO: SON KAN (RAMBO: LAST BLOOD)

SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ, RAMBO: SON KAN (RAMBO: LAST BLOOD)


Filmin Adı: RAMBO SON KAN

Oyuncular: Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris, Adriana Barraza, Yvette Monreal, Ganie Kim

Yönetmen: Adrian Grünberg

Tür: Aksiyon-Gerilim

Süre: 89 Dakika- 2019

Ülke: ABD

Rambo Arizona’daki çiftliğinde sakin bir hayat yaşamaktadır. Burada zamanını atları eğiterek ve evlatlık ailesi ile geçirerek sürdürmektedir. Rambo ara sıra geçici iş bulup ailesine bakmak peşindedir. Evlatlık kızı Gabriela’yı üniversiteye hazırlamaktadır. Rambo son yaşadıklarından sonra beladan uzak durmaya çalışmaktadır. Rambo’nun son yaşadıkları kendisinde stres bozukluğuna neden olmuştur. Sürekli olarak hap kullanan Rambo bu yaşadıklarından unutmaya çalışmaktadır. Ancak olaylar Rambo’nun istediği gibi gelişmemektedir.

John Rambo’nun evlatlık kızı Gabriela gerçek babasının izni bulmuştur. Gabriela babasının niçin kendisini terk ettiğini sormak için Meksika’ya gitmeye karar verir. Ancak Rambo buna tepki gösterir ve izin vermez. Söz dinlemeyen Gabriela Meksika’ya gider ancak orada Fuhuş kölesi satan bir çetenin eline düşer. Vietnam savaşı gazisi John Rambo, Meksikalı bir kadın kaçakçılığı çetesine satılan evlatlık kızını kurtarmak için yola koyulur.

John Rambo kızının arkadaşı Gizelle’i sorguya çekip kızının nerede olduğunu sorgular. Gizelle, Gabriela ile gittikleri kulübün nerede olduğunu ve son olarak Gabriela’nın kimin ile konuştuğunu Rambo’ya söyler. Rambo kızının nerede olduğunu bulmak için kulübe gelir. Gabriela’nın kaçırılmasında rolü olan Hugo ve Victor Martinez ismli kardeşler olayın farkındadır ve kulübe gelen Rambo’yu çok kötü bir şekilde dövdürürler.

Rambo’yu takip eden Carmen (Paz Vega) isimli bir gazeteci Rambo’yu alıp iyileştirmeye çalışır. Carmen bu çeteyi takip etmesinin sebebi ise daha önce bu çete tarafından kız kardeşinin kaçırılıp öldürülmüş olmasıdır. Carmen bu konuda Rambo’ya yardım edeceğini ifade eder.

Bu süreç yaşanırken çete tarafında Gabriela’ya sürekli olarak uyuşturucu verilir. Rambo iyileştikten sonra kızının bir genelevde olduğunu öğrenir. Rambo geneleve bir baskın düzenler. Kızının orada olduğunu görür ve eve götürmek ister. Aşırı doz uyuşturucu verilen Gabriela yolda ölür.

İçinde büyük bir öfke ve hayal kırıklığı barındıran Rambo intikam almak için yemin eder. Tekrar Meksika’ya dönen Rambo Carmen’den yardım ister. Carmen ise bu çetenin tehlikeli olduğunu bunlara bulaşmamasını ister. İntikam yemini etmiş olan Rambo Carmen’i ikna eder. Rambo Victor’un evini bulur ve orada onun başını keser.

Hugo kardeşinin ölümünü duyduktan sonra öfkelenir ve intikam almak için misilleme yapıp Rambo’nun çiftliğini basmaya karar verir. Rambo ise Hugo’nun çiftliğini basacağını bildiğinde önceden çiftliğin her tarafına tuzaklar kurar. Tuzakların farkında olmayan Hugo ve çetesi kendilerini bir anda büyük bir savaşın ortasında bulur. Tuzaklardan kurtulamayan Hugo Rambo’ya yakalanır ve Rambo Hugo’nun kalbini söker atar.

 

JOHN RAMBO: Vietnam savaşı gazisi ve Gabriela’nın üvey babası.

CRMEN DELGADO: Fuhuş çetesi tarafından kardeşi kaçırılan ve öldürülen bağımsız bir gazeteci.

HUGO MARTİNEZ: Fuhuş çetesi üyelerinden

VİCTOR MARTİNEZ: Fuhuş çetesi üyelerinden

GBRİELA: John Rambo’nun evlatlık kızı.

 

 

 

 RAMBO: İLK KAN (RAMBO: FİRST BLOOD)

SYLVESTER STALLONE 5 GÜZEL FİLMİ, RAMBO: İLK KAN (RAMBO: FİRST BLOOD)


Filmin Adı: RAMBO İLK KAN

Oyuncular: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, David Caruso, Jack Starrett

Yönetmen: Ted Kotcheff

Tür: Aksiyon-Gerilim

Süre: 97 Dakika- 1982

Ülke: ABD

İlk kan(Fist Blood), Rambo film serisinin ilk filmidir. 1982 ABD yapımı aksiyon gerilim filmidir. David Morrell’in First Blood kitabından esinlenerek filme çevrilmiştir. Filmin yıldız oyuncusu Sylvester Stallone aynı zamanda filmin senaryo ekibinde yer almıştır. Film Vietnam savaşının askerde bıraktığı izler. Normal hayatlarında yaşadığı sıkıntıların bir aynası durumundadır. Askerden gelenlerin yaşadığı travmaların dışında devlet tarafından sahipsiz kalması ve bazı insanlar tarafından hor görülmesi, işsiz kalmaları filmde dolaylı olarak ele alınmıştır.

Film; John Rambo adlı bir Vietnam Savaşı gazisinin, eski bir arkadaşını görmek için Washington’daki Hope kasabasına gitmesi ile başlayan olayları ve olaylardaki Rambo adlı karakterin mücadelesini ele almıştır.

John Rambo, Hope kasabasına arkadaşını görmek için gider. Ancak arkadaşı bir yıl önce asetik asite maruz kalmasıyla kanser olmuş ve ölmüştür. Rambo Hope kasabasındayken kasabanın şerifi Will Teasle tarafından serseri muamelesi görür ve kasabadan dışarı atılmak istenir. Hile ile şehrin dışına götürülen Rambo geri dönmek isteyince kasabanın şerifi Teasle tarafından yasal olmayan bir şekilde tutuklanır. Kasabanın şerifi Rambo’ya işkence yapar. Rambo  hapishanedeyken Vietnam savaşında yaşadıkları problemler, sıkıntılar gelir aklına ve tüm askeri refleksleri göstererek hapishaneden kaçar. İlk başta bu durumu önemsemeyen Şerif birkaç askerini Rambo’yu tutuklamak için gönderir. Rambo ise bu gelen askerleri kolay bir şekilde atlatır. Ve ormana kaçar.

Kibirli şerif Teasle Rambo’nun kim olduğunu bilmeden bir sürü askeri onu tutuklamak için ormana yollar. Rambo ormandaki askerleri tek tek yakalayıp avlar. Birkaç önemli subayını kaybettikten sonra Rambo’yu dikkate almaya başlayan şerif için iş işten geçmiştir. Rambo Albay Trautman tarafından özel olarak yetiştirilen Yeşil Bereli bir asker olduğunu öğrenir. Trautman’nın tüm ısrarlarına rağmen inadından vazgeçmeyen Teasle Rambo’yu bir an önce yakalama peşindedir. Trautman Rambo’nun gerilla savaşı ve vahşi doğada hayatta kalma konusunda uzman olduğunu, şimdilik Rambo ile savaşılmaması gerektiğini, çözümün barışçıl yollarla elde edilmesi gerektiğini savunur. Rambo ile iletişime geçen Trautman Rambo’nun teslim olmasını ister ancak Rambo uğradığı kötü muameleyi anlatır ve ilk savaşı olnların başlattığını ileri sürerek teslim olmayı reddeder.

Bir sürü asker ile tek başına savaşmayı göze alan Rambo  bir roket saldırısından kurtulur. Şerif ve askerleri Rambo’nun öldüğünü düşünmektedir. Ancak Rambo Tüfek ve Mühimmat taşıyan bir kamyonu kaçırır ve kasabaya geri döner. Rambo peşindekilerinin bu savaştan vazgeçmesi için bir benzin istasyonunu havaya uçurur. Bir silah deposunu patlatıp yok eder. Ama şerif davasından vazgeçmez.

Savaş kasaba Şerifi Teasle’nin Rambo tarafından vurulması ile son bulur. Rambo Teasle’yi öldürmek isterken Trautman ortaya çıkar ve Rambo’nun teslim olmaması halinde öldürebileceğini Rambo’ya söyler. Rambo Vietnam savaşından sonra yaşadığı tüm sıkıntıları, maruz kaldığı tüm kötü muameleleri anlatıp Trautman’a teslim olur. (Kitabın sonunda Trautman tarafından öldürülmüştür. Ancak filmin seri olarak devamı gelmesi için filmin sonunda Rambo ölmemiş teslim olmuştur.)


Yorum Gönder

0 Yorumlar