WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ

  

I AM LEGEND (BEN EFSANEYİM)

WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ, I AM LEGEND (BEN EFSANEYİM)


Filmin Adı: Ben Efsaneyim

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

Yönetmen: Francis Lawrence,

Tür: Bilim Kurgu

Süre: 100 Dakika- 2007

Ülke: ABD

 

Ben Efsaneyim Francis Lawrencenin yönettiği ve başrolünde Will Smith’in yer aldığı Amerikalı bilimkurgu  yazarı Richard Matheson’un 1954 yılında yazdığı romanı I Am Legend’en uyarlanarak yapılmış bir bilim kurgu filmidir. Kanserin tedavisini bulduğunu ifade eden bir biyolog tarafından virüslerin kontrolden çıkması sonrası insanların çoğunun ölmesi ve bu virüsün tedavisini bulmaya çalışan Askeri virolog Neville’nin (Will Smith) hikayesini anlatmaktadır.

Ben Efsaneyim filmi 2012 yılında New York’ta geçmektedir. Tüm insanları yok eden ve havadan ve fiziksel olarak bulaşmaya dönüşen virüs 3 yıldır etkisini sürdürmektedir. Bağışıklığı olan Robert Neville (Will Smith) kendisini bu virüsün tedavisini bulmaya adamıştır. Virüs tüm insanlığı yok etmemiş bazılarını zombi diyebileceğimiz varlıklara dönüşmüştür. Bu varlıklar güneş ışığından etkilendikleri için sadece gece avlanmaya çıkmaktadır. Gündüz vakti gizlenirler. Robert Neville ise gündüz vakti araştırmlarını sürdürmekte, gece vakti ise  mutantların bilmediği güvenli olan evinde saklanmaktadır.

Robert yalnız olduğu için yavaş yavaş psikolojik sorunlar yaşamaya başlamıştır. Köpeği Sam ile insanmış gibi konuşmakta, kıyafet giydirdiği mağaza mankenleriyle sohbet etmektedir. Bu şekilde yalnız olmadığını ve yaşadığı korkuların üstesinden gelmeye çalışmaktadır.

Robert Neville enfekte olanların dışındaki sağlıklı insanların olduğunu düşünmekte ve 3 yıl boyunca yaydığı radyo frekanslarıyla bu insanlara ulaşmaya çalışmaktadır. Güvenli evinin altında bir laboratuar oluşturmuş ve fareler üzerinde deney yapmakta ara sıra yakaladığı enfekte olmuş mutantları getirip üzerlerinde deney yapmaktadır. Ancak yaptığı çoğu deneydeki mutantlar ölmüş ve tedaviye cevap vermemişlerdir.  

 

Robert Neville araştırmasına yeni bir denek bulmak için gündüz vakti araştırmaya çıkmıştır. Ancak sürekli olarak konuştuğu cansız mağaza maketlerinden birinin bir caddede olduğunu fark edip bakmaya gelmiştir. Mutantlar kendisine tuzak kurmuştur. Ve Robert bu tuzağa düşmüştür. Mutantlar Roberti avlamak için güneşin batmasını beklemektedir. Robert Neville kendisine geldiğinde güneşin batmasına az bir süre kalmıştır. Tuzaktan kurtulmaya çalışırken düşüp ayağını yaralamıştır. Güneşin batmasından sonra Mutantların yetiştirdiği vahşi köpekler tarafından saldırıya uğramış, köpeği Sam sayesinde kurtulmuştur. Ancak köpeği Sam vahşi köpekler ile yaşadığı fiziksel temas sonucu enfekte olmuş ve ölmüştür. Robert artık gerçekten yalnızdır ve o sinirle gece vakti Mutant avına çıkmış ve arabasıyla mutantların içine dalmıştır. Mutantlar Roberti avlamak üzereyken kendisi gibi hayatta kalan bir kadın ve bir çocuk onu kurtarır. Anna Robertin radyo yayınlarını dinlemiş ve hayatta olduğunu ifade etmek için gelmiştir. Anna Robert’e  enfekte olmayan insanların olduğu bir koloniden bahsetmektedir. Anna gece yarısı Roberti getirdiği için Mutantlar Robertin evini öğrenmiş ve avlanmaya gelmişlerdir. Mutantlar eve saldırır. Son çare olarak laboratuara inen Robert en son yaptığı deneyin bsşsrılı olduğunu fark etmiştir. Ancak Mutantlardan kurtulma şansı olmadığını gören Robert denekten bir kan örneği alıp Anna verir. Anna’nın bu kan örneğini koloniye götürmesini ister. Kendisini ise orada bulunan mutantlarla beraber patlatır.

 

UMUDUNU KAYBETME ( THE PURSUİT OF HAPPYNESS)

WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ, UMUDUNU KAYBETME ( THE PURSUİT OF HAPPYNESS)


Filmin Adı: Umudunu Kaybetme

Oyuncular: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe

Yönetmen: Gabriele Muccino

Tür: Drama-Biyografi

Süre: 117 Dakika- 2006

Ülke: ABD

 

Umudunu kaybetme, Gabriele Muccino tarafından yönetilen ve Will Smith’in evsiz bir satıcı olan Chris Gardner rolünü canlandırdığı 2006 Amerkan yapımı biyografik drama filmidir. 1981 yılında geçen hikaye Chris Gardner’ın (Will Smith) San Francisco’da doktorlara ve tıp merkezine kemik tarama makinelerini satarak geçimini sağlamaya çalışma çabasını ele almaktadır.

Gradner mücadele eden ve hiç vazgeçmeyen bir satcıdır. Chris Gardner şanssızdır. Kemik tarama makinelerinin satılması işi pek iyi gitmemektedir. Makine misyonunu tamamlamış ve o zamanda pek işe yaramayan bir makinedir. Gardner faturaları ödemek için para bulması gerekmektedir. Karısı Linda günde iki işte çalışarak para toplamaya çalışmaktadır.

Dean Witter’da çalışan bir kişi trende giderlerken Gardner’ın bir zeka küpünü tamamıyla çözdüğünü fark eder ve Gardner ile tanışır. Gardner yeni bir hayat döngüsüyle karşı karşıyadır. Jay, Gardner’a görüşme teklif eder. Görüşme sonrası Gardner’ın 6 ay boyunca ücresiz staj yapması ve staj yapan 20 kişi arasından uygun görülmesi halinde sadece bir kişinin alındığını öğrenir. Ancak bu işin sonunda parlak bir geleceğe sahip olacağını düşünüp teklifi kabul eder.

 

Linda eşi Gardner’ın boş bir hayal peşinde olduğunu düşünür. Ekonomik istikrarsızlık aileyi birbirinden koparır ve Linda Gradner’dan ayrılıp gider. 5 yaşındaki Oğlu Christopher ile tek başına kalan Gardner hem oğluna bakmak hem de çalışmak zorundadır. Kendisini çok zorlu bir dönem beklemektedir. Gardner farklı çalışma alanlarına yönelip ailesini korumak zorundadır.

Gardner kemik tarama makinelerinin çalınmasından sonra hiç parası kalmaz. Ekonomik olarak problem yaşayan Chris Gardner oğlu ile birlikte evden atılır. Bir otele yerleşirler ancak parasını ödemediği için sokağa atılırlar. Chris ve oğlu yemek yiyecek paraları dahi yoktur. Evsizlerin yemek yediği yerde yemek yiyip konaklamaya başlarlar. Chris kendisinden daha iyi koşullarda olan 19 rakibi ile mücadele ederken aynı zamanda oğluna ebeveynlik yapmak zorundadır.

Chris evsiz ve parasızken mesai saatlerinde nitelikli ve yetenekli bir çalışan gibi sağlam durmaya çalışır. Kamu imajını korumaya çalışıp durumunu belli etmemeye özen gösterir. Komisyoncu konumunu kazanmanın tek yolunun müşteri bağlantılarını ve karını en üst düzeye çıkarmak olduğunu bilen Chris potansiyeli yüksek değerli müşterilere ulaşmaya çalışır. Chris telefonda görüştüğü emeklilik fonu yöneticisi olan Walter Ribbon ile tanışır. Chris walter sayesinde tanıştığı varlıklı insanlar tarafından bütün kemik tarama makinelerini satar. Chris ayrıca borsa simsarı lisans sınavına çalışır ve başarılı olur.

Chris, stajının son günü tamamlanırken, ortaklarla bir toplantıya çağrılır. Chris son günde yeni bir gömlek giymiş o güne hazırlanmıştır. Ve şirket patronu olan Bay Frohm tarafından yarın yeni bir gömlek daha giyip gelmesini söyleyip tam zamanlı olarak işe alındığını ifade eder. Chris 20 kişi arasından seçilmiş, sabır ve umudun temsilcisi olmuştur. Chris heyecan ile oğlu Christopher’ın yanına alarak sokakta yürürler. ( Tabi bu sahnede gerçek olan Chris Gardner’ın yanından geçerler. Chris Gardener gerçek hayatında milyoner olmuştur.)

 

 

 

MAN İN BLACK (SİYAH GİYEN ADAMLAR)

WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ, MAN İN BLACK (SİYAH GİYEN ADAMLAR)


Filmin Adı: Siyah Giyen Adamlar

Oyuncular: Will Smith, Tommy Lee Jones, Linda Fiorentino, Rip Torn

Yönetmen: Barry Sonnenfeld

Tür: Bilim Kurgu-Aksiyon

Süre: 98 Dakika- 1997

Ülke: ABD

 

Siyah Giyen Adamlar, yönetmenliğini Barry Sonnenfeld’in yaptığı, 1997 yapımlı bilim kurgu ve aksiyon filmidir. Film Marvel Comics’in aynı isimli çizgi romanından esinlenerek yapılmıştır. Film dünyada gizlice yaşamakta olan dünya dışı varlıklar ile ilgili bir dizi suç olayını araştırmaktadır. Diğer gezegenlerden gelen varlıklar insan suretlerine bürünüp insanlar içinde gizlenmektedirler. Will Smith ve Tommy Lee Jones ise bu dünya dışı varlıkları gözlem altında tutmak için görevlendirilmişlerdir.

K (Tommy Lee Jones), görevi dünyadaki dünya dışı faaliyetleritakip etmek olan gizli bir hükümet ajanıdır. Yaşlı ortağı emekli olmaya ve işinin silmeye karar verdiğinde, K yeni bir ortak bulmak zorundadır. Bu ortaklığa en uygun görünen isim ise değerli bilgilere sahip bir uzaylıyla karşılaşan polis James Edwards’dır(Will Smith). James güçlü bir anti ototriter tavrı şımarık ağzı olan atletik bir polistir. Manhattan sokaklarında uzaydan gelen yasa dışı bir uzaylı olduğu ortaya çıkan bir suçluyu kovaladıktan sonra K tarafından işe alınır. K ve ‘siyah giyen adamlar’ operasyonunun başkanı Zed yeni üyeleri olan James’in dünyadaki kimliğini siler ve sadece J olarak bilinir hale getirilir.

Bir uzaylı New York’a iner Edgar adında bir çiftçiyi öldürür ve kılık değiştirmek için onun derisini giymeye başlar. J ve K bu olayı araştırdıktan sonra bu olayı yapan kişinin çok tehlikeli bir hamamböceği benzeri bir tür olduğunu keşfeder. Edgar karşıt galaksilerden iki büyük elçiye suikast düzenlemek için kasabaya gelen galaksiler arası bir teröristtir. Böcek iki farklı uzaylıyı öldürür. Böceğin başlattığı olaylar galaksiler arası savaşa neden olabilecektir. K ve J Edgar suretine bürünmüş bu böceği bulup dünyayı savaştan korumalıdır.

Will Smith ve Tommy Lee Jones ikonik siyah takımları, dar kravatları ve taktıkları güneş gözlükleriyle harika bir film ekibi oluşturmuşlardır. James (Will Smith)’in filmdeki esprileri ve K’nın (Tommy Jones ) soğukkanlı davranışları filme ekstradan bir uyum ortaya çıkarmıştır.

 

İKİZLER PROJESİ ( GEMİNİ MAN)

WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ, İKİZLER PROJESİ ( GEMİNİ MAN)


Filmin Adı: İkizler Projesi

Oyuncular: Will Smith, Mary Elizabeth, Clive Owen

Yönetmen: Ang Lee

Tür: Bilim Kurgu-Gerilim

Süre: 117 Dakika- 2019

Ülke: ABD

 

İkizler Adam, Ang Lee tarafından yönetilen 2019 yapımlı bir Amerikan bilimkurgu filmidir. Baş rolde Will Smith, Mary Elizabeth Winstead ve Benedict Wong’un oynadığı film, yozlaşmış bir özel askeri şirketten kaçarken kendisinin daha genç bir klonu tarafından hedef alınan emekli bir sniperı konu alıyor. Will Smith, DIA’nın kirli işlerini yapan Gemini adlı özel bir paramiliter grubun parçası olan, daha önce bilinmeyen 23 yaşındaki klonu tarafından hedef alınmak üzere 51 yaşında emekli olan Savunma İstihbarat Teşkilatı için çatlak bir suikastçı olan Henry Brogan’ı canlandırıyor.

Henry Brogan (Will Smith) 51 yaşında bir hükümet suikastçısıdır. Yaptığı işte dünyanın en iyisidir. Ancak yaşlılığı onun reflekslerini yavaşlatmış, vücudunu yormuştur. Henry öldürdüğü cinayetlerin ardından psikolojik sorunlar yaşamış ve işinden ayrılamaya karar vermiş ve emekli olmaya karar vermiştir. Ancak Henry emekli olmadan önce yaptığı son görevde masum bir kişiyi öldürdüğü kendisine söylenilir. Bir iş arkadaşından son işinin kendisine söylenildiği gibi bir teröristi değil onun yerine moleküler biyolog olan bir kişiyi öldürdüğünü ifade eder. Gölge hükümet figürü Clay Verris (Clıve Owen) için çalışan güçler, Henry’nin adına çalıştığı başka bir adam olan yardımcısını öldürdüğünde işler karışır. Çünkü Clay Henry’nin arkadaşından sonra Henry’yi de öldürmeye çalışır. Henry başka bir arkadaşı olan Danny Zakarweski ile birlikte kaçmayı başarır.

Henry’nin eski ortağı ve arkadaşı Baron onları ülke dışına uçurur. Ancak Clay onları takip etmekte sorun yaşamaz ve daha önce öldürmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu işi bitirmesi için yetiştirdiği ve bir katil olarak eğittiği evlatlık oğlunu gönderir. Bu oğlan ise Henry’in daha genç olanı Junor’dur.

Junior kendisine verilen görevi yerine getirmek için Henry ve Danny ile savaşmaya başlar. Danny’i yakalayan Junior Henry’i yakalamak için Danny üzerinden Henry’e tuzak kurar ve Henry’i yakalar. Henry kendisine inanılmaz bir  şekilde benzemektedir. Gemini tarafından bir klonlama projesi için oluşturulduğunu öğrenir. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Junior, Henry ve Danny ile birlikte Clay’a karşı ittifak kurup Clay’ı öldürürler.

 

YEDİ YAŞAM ( SEVEN POUNDS)

WİLL SMİTH 5 GÜZEL FİLMİ, YEDİ YAŞAM ( SEVEN POUNDS)


Filmin Adı: Yedi Yaşam

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson,Michael Ealy,Barry Pepper

Yönetmen: Gabriele Muccino

Tür: Drama

Süre: 123 Dakika- 2008

Ülke: ABD

Seven Pounds, Will Smith’in yedi kişinin hayatını değiştirmek için yola çıkan bir adamı canlandırdığı, Gabriele Muccino’nun yönettiği 2008 yapımı Amerikan drama filmidir. Bir IRS saha ajanı, çaresizce yardıma ihtiyacı olan, özel olarak seçilmiş bir grup insana yardım etmek için planını uygular. Ancak onlardan birine aşık olacağının farkında değildir. Ve bu durum tüm planını karmaşıklaştırır.

Ben Thomas (Will Smith) Bir IRS saha ajanı, çaresizce yardıma ihtiyacı olan, özel olarak seçilmiş bir grup insana yardım etmek için resmi olmayan bir şekilde sahada çalışmaktadır. Ben Thomas geçmişte yaptığı bir hatadan dolayı vicdan azabı çekmektedir. Hayatında ikinci bir şansı hak eden yedi insanın haytlarını değiştirebilecek güce sahip olduğunu keşfeden Ben, bir plan yapar. Ben yılmadan, piyanist ve müşteri hizmetleri temsilcisi Ezra Turner (Woody Harrelson) gibi kör olanlara yardım etmeye koyulur. Ben’in yardım ettiği çok sayıda kişi vardır. Ancak yardım ettiği kişiler arasında kendisini en çok etkileyen kişi Emily Posa’dır (Risario Dawson).

Ben, Hastanede konjestif kalp yetmezliği tedavisi gören Emily Posay’ı ziyaret eder. Nakil bekleme listesinde ama nadir görülen bir kan grubuna sahip ve uzun süreli hayatta kalma şansı pek görünmemektedir. Ben, Emily’e geriye dönük vergi borcunu olduğunu söyler. Ancak birkaç ay ertelemek için bazı evrak işlemlerin yapılması gerektiğini söyler. Diğer hastalara bakmaya gider ancak aklı sadece Emily’dedir. Evini ziyaret eder. Geceleri hastane odasına girer ve Emily’e bakar. Bu sırada Ben bir Motelodasına yerleşmiştir. Tek arkadaşı bencil bir deniz anasıdır. Ben garip bir insan ama geçmişinde açığa çıkmamış bir trajedinin olduğunu ve kalan ömrünün anlamlı kılması için bir yol olduğunu düşünmektedir. Bu yol ise insanlara yardım etmekten geçmektedir.

WİLL SMİTH, ihtiyacı olanlara yardım etmek için gizli bir plan yürüten eski bir mühendis olan IRS Hazine ajanını canlandırıyor. Herkes planını onaylamasa da, özverili bir şekilde görevine devam ediyor. (Geçmişte yaşdığı vicdani azabı azaltmak için) Ancak beklenmedik bir şekilde Emily’e aşık oluyor.

ROSARİO DAWSON, bir zamanlar matbaacılık işi yürüten, ancak şimdi çok az bir zaman kala donör alıcılar listesinde yer almasına neden olan kötüleşen kalp rahatsızlığıyla mücadele etmek zorunda olan genç bir kadını oynamaktadır.

WOODY HARRELSON, kör olan ve Ben’den yardım alan bir piyanist ve müşteri hizmetleri telefon temsilcisini oynuyor.

MİCHAELEALY, Ben’nin bir kısmını onaylamadığı eylemleri hakkında onu bulmaya ve onunla iletişim kurmaya çalışan erkek kardeşini oynamaktadır.

BARRY PEPPER, Ben’in planına uymayı kabul eden, ancak planın nasıl sonuçlanacağından emin olamayan arkadaşını oynamaktadır.

ELPIDIA CARRILLO, başlangıçta Ben’in yardımı reddeden, ancak daha sonra fikrini değiştiren, taciz edici bir ilişki içinde olan gururlu bekar bir anneyi oynamaktadır.

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar