Hayatı Kolaylaştırmanın 23 Küçük Yolu

Hayatı Kolaylaştırmanın 23 Küçük Yolu

Hayatı Kolaylaştırmanın 23 Küçük Yolu, Kişisel Gelişim


''Basitlik, gelişmişliğin en üst noktasıdır.'' ( Leonardo Da Vinci)

Basit bir hayat yaşamanıza katkı sağlayacak 23 küçük alışkanlık bu yazıda yer alacaktır. Hayatınızı değiştirecek bu küçük değişiklikleri, hayatınızın bir parçası olana kadar yapmaya gayret gösterin.

1. Nefes alın.

Stresli olduğunuzda, bir problemin ya da yaptığınız bir hatanın veya zihninizdeki geçmişin ya da geleceğin içinde kaybolduğunuzda, iki dakika boyunca karnınızla nefes alın ve sadece girip çıkan havaya odaklanın.

Bu derin nefesler vücudunuzu sakinleştirecek ve zihninizi tekrar şimdiki ana döndürecektir.

 

2. Her seferinde tek bir şey yapın.

Tek bir hedefe odaklanın. Aynı anda iki işi yapmaya çalışmayın. Bunları yaparken daha iyi sonuçlar alacak ve kendinizi daha iyi ve daha az stresli hissedeceksiniz.

 

3. Hepsini yazın.

Zihninizi yapabileceğiniz en iyi şeyler için harcayın. Zihin sürecinden geçirdiğiniz fikirlerinizi, iç görülerinizi ve düşüncelerinizi kaybolmadan önce yazın ve yapılacaklar listesine ekleyin.

 

4. Tüm yiyecek alışverişinizi haftada bir kez yapın.

Alışverişiniz disiplin altında olsun. Bu şekilde zamandan, enerjiden ve paradan tasarruf edin.

 

5. İşleri mükemmel derecesinde yapmaya çalışmayın.

Yapılacak hiçbir şey mükemmel seviyeye ulaşmayacaktır. Bu düşünce sadece sizi sıkıştıracak ve öz güveninizi yok edecektir. Sadece yaptığınız şeyin iyi olması için çaba gösterin ve bir sonraki yapacaklarınıza geçin.

 

6. Artık yapmaktan hoşlanmadığınız şeyi yapmayı bırakın.

Hayat değişir, Siz de öyle artık bir şeyi yapmaktan hoşlanmıyorsanız O zaman onu yapmayı bırakın Örneğin iş değiştirerek bunu yapabilmeniz biraz zaman alsa bile.

 

7. Yatmadan önce çantanızı hazırlayın.

 

O zaman sabahları strese girmenize gerek kalmaz ve bir şeyi unutma olasılığınız azalır.

 

8. Bir yıldır kullanmadığınız eşyaları atın. 

 

Elinizdekileri gözden geçirin ve bunları geçen yıl kullanıp kullanmadığınızı kendinize sorun değilse onu bir hayır kurumuna veya bir arkadaşınıza verin ya da çöpe atın daha az eşya hayatı kolaylaştırır. 

 

9. Her gün kendinize basitleştirici sorular sorun. 

 

Şunun gibi sorular:

 

- şu anda yapabileceğim en önemli şey nedir? 

-Bu durumu basitleştirmek için atabileceğim küçük adım nedir? 

 

10. Her şeyi yerli yerinde tutun. 

 

Her şeyin kendine ait bir yeri varsa, evinizi günden güne makul bir şekilde düzenli ve düzenli tutmak çok daha kolaydır. Bu aynı zamanda içsel dinginliğinize de yardımcı olur çünkü dış ortam içeride nasıl hissettiğinizi etkiler. 

 

11. Yiyeceğinizden daha fazla yemek pişirin. 

 

Genellikle yiyeceğimiz şeyden 4 veya daha fazla porsiyon yaparız. Bu yemek pişirmek için harcadığımız zamanı azaltır ve genel olarak daha az bulaşık yıkamak zorunda kalırsınız. Ayrıca paradan tasarruf etmek için işe giderken yanınızda yiyecek porsiyonları bulundurmak iyidir. 

 

12. Daha kısa e-postalar yazın. 

 

Genellikle bir ile 5 arasında olmak üzere yalnızca birkaç cümle içeren e-postalar yazma eğiliminde olun. Kısa tutmaya ve odaklanmaya odaklanırsanız muhtemelen bunun çoğu durumda iyi bir çözüm olduğunu keşfedeceksiniz. 

 

13. Tahmin etmek yerine sorun. 

 

Zihin okumak zordur. Bunun yerine sorular sorun ve iletişim kurun. Bu, gereksiz çatışmaları, yanlış anlamaları, olumsuzlukları ve zaman ve enerji israfını en aza indirmenize yardımcı olacaktır. 

 

14. Minimalist bir çalışma alanı kullanın. 

 

Rahat bir sandalye kullanın. Çalışma alanınızda var olan tüm dikkat dağıtıcı şeyleri kldırın. Su ve çalışma malzemeleriniz dışında masada bşr şey kalmasın. 

 

15. Her şeyi günde yalnızca bir kez kontrol edin. 

 

E-posta kutunuzu, sosyal medya hesaplarınızı  günde yalnızca bir kez kontrol edin. Tüm bu kontrolleri iş gününüzün sonunda yapın. Böylece gün içinde daha fazla kontrol edip enerjinizi ve dikkatinizi boşa harcamayın. 

 

16. Gün içerisinde küçük nezaket içeren davranışlarda bulunun.

 

Yargılama, eleştiri ve dedikodu eylemlerinden uzak durmaya çalışın. 

 

17. Herkesi memnun etmeye çalışmayı bırakın. 

 

Her zaman anlaşamadığınız ya da bazı nedenlerden dolayı sizi sevmeyen insanlar olacaktır. 

 

18. Köstebek yuvalarından Dağlar yapmayın. 

 

Bir şey hakkında çok fazla düşünmeye ve onu kafanızda büyük bir şey oluşturmaya başlamadan önce kendinize şunu sorun:

Burada köstebek yuvasından bir dağ mı yapıyorum. Ve kendinize şu soruyu sorun. Şu anda gezegende durumu benden daha kötü olan biri var mı? 

 

19. Haftayı planlamak için her pazar veya pazartesi sabahı 10-15 dakika ayırın. 

 

Haftalık planlarınızı yazın, öncelikli yapılacaklar listenizi düzenleyin ve her şeyin ortasında kalmadığını haftaya hazırlanın. Bu, daha fazla netlik kazanmanıza, gelecek hafta en önemli şeylerden daha fazlasını yapmanıza ve stresi en aza indirmenize yardımcı olacaktır. 

 

20. Gereksiz abonelikleri iptal edin. 

 

Haber bültenlerine sosyal medyada çeşitli hesaplara ve nadiren izlemeye veya okumaya fırsat bulduğunuz yayın hizmetlerini aboneliğiniz varsa iptal etmenizde fayda vardır. Gelen kutunuzu ve sosyal medya akışlarınızı düzenlemek için bunları iptal edin. Aklınızın bir köşesinde durup işgal etmesini engelleyin. 

 

21. İşleri basitleştirmenize yardımcı olacak insanlarla daha fazla zaman geçirin. 

 

Sizi her şeyi aşırı karmaşık hale getirmeye ve gereksiz dram yaratmaya sürükleyen insanlarla daha az zaman geçirin veya onlardan uzaklaşın. Sağlıklı ilişkiler ve sağlıksız olanların seçiminiz üzerine büyük etkisi olacaktır Bu yüzden dikkatli seçim yapın. 

 

22. Artık daha sık hayır deyin.

 

Eğer hayatınız bunaltıcı geliyorsa o zaman daha sık hayır demeye başlamanız gerekebilir. Yeniden şarj olmanıza, aile yaşamınıza, sağlığınıza ve sizin ve refanız için en önemli hobilerinize daha fazla zaman ve alan ayırmanız gerektiği için  diğer insanlara ve kendinize hayır diyebilmelisiniz. 

 

23. Dijital dikkat dağıtıcı unsurlara bir sınır koyun. 

 

Ailenizle ya da arkadaşlarınızla takılırken çalışırken ya da televizyon izlerken telefonunuzu Başka bir odaya koyun. Telefonunuzu ulaşamayacağınız bir yerde tutun. Bu yöntem ekran başında geçirdiğiniz süreyi, stres düzeyini ve olumsuz düşüncelerinizi azaltmaya yardımcı olur. Bu yöntem hafta içinde daha fazla zaman kazanmanızı sağlayacak en etkili alışkanlık ve basit yöntemlerden birisidir. 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar